Bes den guddommelige dvergen

Nå skal du få lære om Bes den guddommelige dvergen, en fantastisk skikkelse som skulle skremme bort ondskap fra jorden

Bes den guddommelige dvergen
Bes den guddommelige dvergen

Når det er snakk om antikens Egypt og den tids fasinerende guder sikter man ofte til guder som Osiris, Isis, Anubis, Hurus og Set for å nevne de mest kjente. Til de store gudene ble det bygget tempel og de hade egne prester som hade ansvaret for de religiøse ritualene. Deres navn og utseende har vi ofte sett bilder av og de har brent seg inn på vårt minne.

Men det finnes en gud som var så kjent at nesten hvert eneste hjem hadde en statue av han. Denne guden hadde hverken tempel eller en egen prest, men likevel stor respekt. Og han var en av Egypt sin mest sentrale og elskede gud. Vi snakker om Bes den guddommelige dvergen.

Hans opprinnelse er ikke kjent, det sies at han har aner fra Midtøsten og Afrika. I begynnelsen var han faraoenes beskytter, men etterhvert ble han svært populær blant folket. Han ble hedret som beskytter av hjemmet, barna, kvinnene, seksualitet, dans, musikk og krig. Han ble avbildet som en bastant dverg med skremmende ansiktstrekk. Dette skulle være til hjelp for å skremme bort alt det onde. De fleste av gudene i Egypt ble avbildet i profil, men Bes den guddommelige dvergen ble avbildet i front. Bildet av han kunne ofte bli observert på møbler, speil og sminkekoster.

De aller fleste hjem hade en statue til ære for han. Akkurat som legenden Horus da han var barn. Dette førte til at han ble barnas, kvinnenes og fødselens beskytter. Dersom det viste seg at en kvinne hadde en tøff fødsel foran seg, skulle man sette en statue av Bes ved hennes hode og søke hans hjelp. Gjennom dans, skrik og å lage lyd med sin rangle skulle Bes skremme bort de negative energiene som kunne røre seg under kvinnens fødsel.

Når man så små barn le og smile, ble det sagt at Bes var den som sto foran de og gjorde grimaser.

Ettersom Bes den guddommelige dvergen drev bort onde ånder var det mange Egyptere som satte en statue av Bes på trappen utenfor huset deres. Noen valgte å tatovere hans bilde på kroppen for å få beskyttelse. Flere artister valgte å tatovere seg, ettersom Bes var dansens og musikkens gud. Man bør altså ikke dømme en gud på utseende. Denne lille dvergen med sitt skremmende ytre var altså en av Egypt sin mest dyrkede og elskede guder. Han ble eksportert til flere land, deriblant Kypros. I nord i Italia ble han Saint Bessus – en kristen versjon av dyrkingen av Bes. Kanskje man bør ha en liten Bes i bokhyllen på sine barns rom?!

Det finnes delte meninger og oppfatninger om ondskap finnes eller ikke. Mange klarsynte mener at den eneste ondskapen som finnes i verden er de som har to ben og lever på planeten Jorden. Dette er selvfølgelig utsagn som mange vil si seg enige i. Dessverre finnes det også mennesker som opplever ting og hendelser som ikke lar seg forklare like lett. Ondskap kommer også fra opplevelser som ikke har med mennesker å gjøre.

Her gjelder samme regelen, hva velger man å tro på? Uansett hva man velger å tro på så vil det vel ikke skade med litt beskyttelse?! Du kan velge å utnytte kunnskapen fra denne artikkelen, litt eksperthjelp, og benytte seg av litt beskyttelse som man tok i bruk for flere tusen år siden. 

Du kan google på eksperthjelp og finne det du er ute etter. Søk på spådom, spåkone, spådame, synsk, klarsynt, synske personer, krystallkulen, fjernhealing, spåtelefon med mer. Noen der ute er klare for å hjelpe deg. Du kan be englene om hjelp, eller få noen stener som kan bidra til at du kan få bukt med problemene. Finn en person som vil og kan hjelpe deg, eller som kan henvise deg til den rette personen.

Du kan også be englene om beskyttelse. Det finnes ulike stener du kan bruke for å komme i kontakt med nettopp din skytsengel. Klarsynte kan lære deg mye mer om dette.

 
 

 
Angelina
LEDIG
 

Angelina er en spådame som er spesialisert innen kjærlighet på spåtelefonen. La henne...

 
Alma
LEDIG
 

Alma ble født med sine gaver som har gått i arv gjennom generasjoner. Hun har i voksen...

 
Alexandra
LEDIG
 

Alexandra tilbyr utviklende samtaler. Hennes evner er medfødte, og hun har en åndelig...

 
Katherine
LEDIG
 

Katherine er et medium som er veldig omsorgsfullt. Hun vil det beste for alle. Ringer...

 

Tankevekkende artikler

Sjaman

Sjaman

Har du lurt på hva en sjaman egentlig er og hva en sjaman gjør? Her skal vi ta et lite dypdykk i sjamanens...
 
Spå24

Spå24

Spå24 syns jeg er en god forkortelse, det betyr jo rett og slett at du kan spå deg hele døgnet,...
 
Spåtelefon

Spåtelefon

Når man ringer en spåtelefon, hva får man ut av det? Hvordan vet man hvilken spåtelefon som er verdt å...
 
Jeg er synsk

Jeg er synsk

I min slekt har mange kunne si det samme: "Jeg er synsk". Og det er for meg helt naturlig at jeg er synsk
 
 
 
 
820 97 123

Ved å bruke denne nettsiden samtykker du til bruken av cookies. Informasjon som samles inn av cookies kan inkludere hvor ofte du besøker nettsiden og fra hvilket land du surfer. Les mer

_