KVALITETSSIKRET TJENESTE
GODKJENTE MEDIUM
Spåtjenester

820 97 030

26 kr/min

 

 

Den magiske gryten

Jeg håper å gi deg et nærmere innblikk på hva gryten har betydd i spådom og litteratur gjennom tidene.


Den magiske gryten
Den magiske gryten

Gryten som magisk symbol er vi kanskje vant til å lese om i forbindelse med hekser og heksekunst. Svart katt, en flyvende kost (sopelim) og en trebent jerngryte er noen av attributtene man ofte assosierer med en vaskeekte heks eller klarsynt spådame. Den store gryten er ofte plassert over åpen ild fyllt med mange mystiske ingredienser mens heksa roper magiske formler og remser for at ritualene skal bli fullbyrdet. Man finner ofte gryten i litteratur, kunst og tekster om spådom. Men hva er det som gjør at gryten blir et symbol og redskap for magi og det overnaturlige og spådamer?

For å få en symbolsk forklaring må man ofte se på dens form og funksjonalitet. Grytens runde form representerer magen til en gravid kvinne, noe som gjør at den er en viktig symbol for kvinner rundt om i hele verden. Den runde formen forteller oss også om evig liv og regenerering. Hva bruker vi gryten til i dag? Jo man legger ulike matvarer opp i den, varmer disse og vips så er maten forvandlet til noe annet.

En spådame titter oppi gryten og dens ingredienser for å finne klarsynt veiledning og spådom. De tradisjonelle grytene har 3 ben, som representerer den store Gudinnens tre aspekter. Shakespeare nevner i begynnelsen av Macbeth de tre heksesøstrene som koker sammen problemene oppi gryten sin. I førkristen litteratur nevnes utallige legender der nettopp gryter har en assosiasjon til klarsynte, hekser og spådamer.

Keltiske folkefortellinger forteller oss om gryter som har magiske egenskaper og inneholder åndelig tilgang på mat og kunnskap. Den som er synsk ser mer i en gryte enn noen annen. Det finnes legender om at mystiske dødsfall relatert til helter og krigere legges i Gjenfødelsens Gryte som gir fjernhealing som gir liv til de døde etter bare 1 dag. Til og med i India har de myter og fortellinger om magiske gryter og spådamer. En av dem snakker om tre gryter uten bunn, der en magisk drikk som kalles Soma lages. Man kan også finne gryter med overnaturlige evner i Kina.

Legender snakker om trebente gryter som kunne forkynne lange profetier, spå, kontrollere årstider og gjøre mennesker udødelige. Det er ikke rart om man ser legendene og hvilke måter gryten er blitt brukt på at den har blitt en magisk verktøy og symbol innen litteratur og spådom. Kvinnens fruktbarhet har vært en stort mysterium gjennom alle tider og dermed gjort kvinnen til et symbol på noe overnaturlig.

Kvinnen var i stand til å gi liv gjennom morsinnstinktet. Mange kunne spå deg ved hjelp av gryten. Kvinnene lagde jo mat i gryten. Disse måltidene ga i sin måte energi og liv til de som spiste maten. Av råvarer ble det laget deilige retter i gryten, takket være ild, vann og kunnskap. Hun brukte også gryten til å lage medisin til stor hjelp for menneskene og dyrene. Ulike planter og vekster ble kokt sammen i grytene. Dette hjalp syke mennesker til healing. Disse kunnskapene gikk i arv fra mor til datter.

Klarsynt veiledning sto også sentralt her. En klarsynt hadde sin oppskrift og ingredienser som ble lagt opp i gryten, dette gjorde hun før hun skulle gi en spådom. Det å stirre ned i den boblende gryten er en gammel teknikk innen synsk arbeid som er brukt i mange år. Da er det ikke rart at gryten har fått tildelt evnen som å gi mennesker evig liv, spådom og uendelig tilgang på mat. En klarsynt heks er tross alt for det meste en kvinne som skal skape magi og gi fjernhealing. Og hennes aller viktigste redskap er gryten.

Artikkelforfatter: N. Solberg

 

Vil du snakke om Den magiske gryten ring til:

Bloggere
 
Rebecca
Ledig
 
Englekort, Heks, Medium, Spåtelefon, Spåkone, Tarotkort, Drømmetydning
Rebecca er synsk med sterk intuisjon. Velkommen til å ringe Rebecca når du er ute...
 
Alma
Ledig
 
Medium, Pendel, Englekort, Tarotkort, Synsk, Heks
Alma er spådame som kan hjelpe deg med å hjelpe deg selv. Hun kan spå deg om det du...
 
Clair
Ledig
 
Heks, Synsk, Spådame, Healing, Medium, Tarotkort
Clair har jevnlig kontakt med åndeverden, hun har bred erfaring. Hun er synsk og vil...
 
Ulva
Ledig
 
Klarsynt, Tarotkort, Klarsynte, Spåtjenester, Spåtelefon, Spåkone
Ulva er spådame på spåtelefonen. Hun er født klarsynt og venter på din samtale.
 
 

Artikkelforslag til deg

Hvordan en synsk kan forandre livet ditt?

Hvordan en synsk kan forandre livet ditt?

6918 visninger
Her får du 5 måter en klarsynt kan forandre livet ditt.
 
Bes den guddommelige dvergen

Bes den guddommelige dvergen

7818 visninger
Nå skal du få lære om dvergen Bes, en fantastisk skikkelse som skulle skremme bort ondskap fra jorden.
 
Spørsmål vi kan stille de klarsynte

Spørsmål vi kan stille de klarsynte

12332 visninger
Selv om det ikke finnes gale spørsmål å stille i løpet av økten, vil du kanskje fokusere på en viss bekymring i livet ditt. Enten det er din første økt eller ikke, kan du ha undringer rundt hvilke spørsmål man kan og bør stille spådamen om.
 
 
 
 

Prisen for å ringe vår teletorgtjeneste på 820 97 030 er 26 kr/min. Du betaler via telefonregningen

Gå ikke glipp av det når vi gir bort gratis minutter! Fyll i dine opplysninger her:
 

 Trykk her for å ringe nå!820 97 030 26 kr/min
Denne siden bruker cookies. Hvis du godtar dette, trykk på knappen. Les mer
Aksepterer