Den magiske gryten

Jeg håper å gi deg et nærmere innblikk på hva den magiske gryten har betydd i spådom og litteratur gjennom tidene

Den magiske gryten
Den magiske gryten

Gryten som magisk symbol er vi kanskje vant til å lese om i forbindelse med hekser og heksekunst. Svart katt, en flyvende kost (sopelim) og en trebent jerngryte er noen av attributtene man ofte assosierer med en vaskeekte heks eller klarsynt spådame.

Den magiske gryten er ofte plassert over åpen ild fyllt med mange mystiske ingredienser mens heksa roper magiske formler og remser for at ritualene skal bli fullbyrdet. Man finner ofte den magiske gryten i litteratur, kunst og tekster om spådom. Men hva er det som gjør at gryten blir et symbol og redskap for magi og det overnaturlige og spådamer?

For å få en symbolsk forklaring må man ofte se på dens form og funksjonalitet. Grytens runde form representerer magen til en gravid kvinne, noe som gjør at den er en viktig symbol for kvinner rundt om i hele verden. Den runde formen forteller oss også om evig liv og regenerering. Hva bruker vi gryten til i dag? Jo man legger ulike matvarer opp i den, varmer disse og vips så er maten forvandlet til noe annet.

En spådame titter oppi den magiske gryten og dens ingredienser for å finne klarsynt veiledning og spådom. De tradisjonelle grytene har 3 ben, som representerer den store Gudinnens tre aspekter. Shakespeare nevner i begynnelsen av Macbeth de tre heksesøstrene som koker sammen problemene oppi den magiske gryten sin. I førkristen litteratur nevnes utallige legender der nettopp gryter har en assosiasjon til klarsynte, hekser og spådamer.

Keltiske folkefortellinger forteller oss om den magiske gryten som har magiske egenskaper og inneholder åndelig tilgang på mat og kunnskap. Den som er synsk ser mer i en gryte enn noen annen. Det finnes legender om at mystiske dødsfall relatert til helter og krigere legges i Gjenfødelsens Gryte som gir fjernhealing som gir liv til de døde etter bare 1 dag. Til og med i India har de myter og fortellinger om den magiske gryten og spådamer. En av dem snakker om tre gryter uten bunn, der en magisk drikk som kalles Soma lages. Man kan også finne gryter med overnaturlige attributter i Kina.

Legender snakker om trebente gryter som kunne forkynne lange profetier, spå, kontrollere årstider og gjøre mennesker udødelige. Det er ikke rart om man ser legendene og hvilke måter gryten er blitt brukt på at den har blitt en magisk verktøy og symbol innen litteratur og spådom. Kvinnens fruktbarhet har vært en stort mysterium gjennom alle tider og dermed gjort kvinnen til et symbol på noe overnaturlig.

Kvinnen var i stand til å gi liv gjennom morsinnstinktet. Mange kunne spå deg ved hjelp av gryten. Kvinnene lagde jo mat i gryten. Disse måltidene ga i sin måte energi og liv til de som spiste maten. Av råvarer ble det laget deilige retter i gryten, takket være ild, vann og kunnskap. Hun brukte også gryten til å lage medisin til stor hjelp for menneskene og dyrene. Ulike planter og vekster ble kokt sammen i grytene. Dette hjalp syke mennesker til healing. Disse kunnskapene gikk i arv fra mor til datter.

Klarsynt veiledning sto også sentralt her. En klarsynt hadde sine oppskrift og ingredienser som ble lagt opp i den magiske gryten, dette gjorde hun før hun skulle gi en spådom. Det å stirre ned i den boblende gryten er en gammel teknikk innen synsk arbeid som er brukt i mange år. Da er det ikke rart at gryten har fått tildelt evnen som å gi mennesker evig liv, spådom og uendelig tilgang på mat. En klarsynt heks er tross alt for det meste en kvinne som skal skape magi og gi fjernhealing. Og en av hennes redskaper er gryten.

Artikkelforfatter: N. Solberg

 
 

 
Thomas
LEDIG
 

Thomas har gjennom årene spesialisert seg på presise og raske svar. Med en dyp...

 
Angelina
LEDIG
 

Angelina er en spådame som er spesialisert innen kjærlighet på spåtelefonen. La henne...

 
Christina
LEDIG
 

Christina ble født med veldig sterke klarsynte evner. Hun jobber både med tema som...

 
Amanda
LEDIG
 

Amanda har 15 års erfaring fra spålinjer og er et åpent, direkte og ærlig medium som...

 

Tankevekkende artikler

Krystallkulen

Krystallkulen

Har krystallkulen fortsatt en relevans i dag? Fungerer krystaller egentlig? Og hvordan skal man bruke de?
 
Fjernhealer

Fjernhealer

Hva vil det egentlig si å være en fjernhealer? La oss ta et litt dypere dykk og se hvordan dette fungerer
 
Esterella spåtjenester

Esterella spåtjenester

Hva ligger i navnet Esterella spåtjenester har valgt å benytte seg av? Og hvilke mysterier skjuler seg i...
 
Sjaman

Sjaman

Har du lurt på hva en sjaman egentlig er og hva en sjaman gjør? Her skal vi ta et lite dypdykk i sjamanens...
 
 
 
 
820 97 123

Ved å bruke denne nettsiden samtykker du til bruken av cookies. Informasjon som samles inn av cookies kan inkludere hvor ofte du besøker nettsiden og fra hvilket land du surfer. Les mer

_