Esterella - Den flamske nattergalen

Den klareste stjernen på himmelen over Flandern heter Esterella. Les mer om esterella her:

Esterella - Den flamske nattergalen
Esterella - Den flamske nattergalen

Den 7. mai 1919 ble Esther Lambrechts (senere Esterella - den flamske Nattergalen) født i Antwerpen. Hun begynte tidlig å synge, og hadde en bemerkelsesverdig stor stemme allerede fra ung alder. I ungdommen ble hun ofte bedt om å synge på fester, og på den måten ble hun oppdaget av en kjent dirigent ved navn Jacques Kluger. Han ba henne om å synge i orkesteret hans, men hun avslo fordi hun ikke hadde fått tillatelse fra foreldrene sine. Men Esterella var glad i å synge, og det lå i kortene at hun ville bli berømt før eller siden.

Da hun begynte å delta i lokale sangkonkurranser i Antwerpen i 1940 tok det ikke lang tid før hun ble fanget opp av sin fremtidige ektemann og manager Charly Schleimovitz. Med hans veiledning ble hun en svært dyktig og profesjonell musiker, og stemmen hennes, som spente over tre og en halv oktav ble svært populær blant publikum. Under andre verdenskrig ble Esterella tvunget til å opptre i Tyskland, der de kalte henne "Die Kanone" - kanonen. Det var harde år, men de lærte henne mye av det hun trengte senere i karrieren. Hun ble nemlig den første flamske artisten som ble internasjonelt anerkjent, og fra sent førtitall tilbrakte hun mange måneder hvert år på turne i utlandet.

Hun sang på flere språk, og gjorde det til en vane å alltid synge én sang på det lokale språket i hvert land der hun opptrådte. Da hun fikk platekontrakt med Philips Records i 1953 ble hun rådet til kun å synge på sitt eget språk. Sangen "Oh lieve Vrouwetoren" fra hennes første album ble en kjempesuksess. Frem til 1959 fortsatte hun å produsere hits, men så skjedde det noe som fikk henne til å revurdere karrieren. Da ektemannen ble alvorlig syk bestemte hun seg for å trappe ned på opptredenene for å kunne tilbringe mere tid sammen med ham. I 1962 døde han, og Den flamske nattergalen stilnet. Hun innstilte seg på et vanlig liv, tok en jobb som sekretær, og giftet seg igjen åtte år senere. Det kunne vært slutten på historien om Esterella. Men iblant vil stjernene det annerledes, og slik ble det i dette tilfellet. Ektemann nummer to døde i 1980, og da Esther selv pensjonerte seg i 1982 følte hun behov for noe å fylle livet med igjen. Hun takket overraskende ja til å opptre på et hollandsk tv-program der hun sang en Sinatra-sang.

Responsen hun fikk var så god at hun like gjerne bestemte seg for å gjenopplive karrieren. Hun ble igjen svært populær blant allmenheten, og ga ut flere album. Hennes siste album kom ut i 1988, men hun fortsatte å opptre i mange år etter det. I 2001 mottok hun en hederspris for "et liv fylt av musikk", og hun fikk naturligvis innpass i den flamske Hall of Fame.

Det ble flere tv-opptredener og presentasjonsoppdrag helt frem til 2008 da hun på grunn av høy alder og helseproblemer var nødt til å flytte til et pleiehjem. Her døde hun i 2011. Gjennom sitt nittito år lange liv kom Esterella til å bety noe for mange av sine landsmenn, og også langt utover Flanderns grenser. Hun var det hun var forutbestemt å være - en strålende stjerne på Flanderns himmel.

 

Vil du snakke om Esterella - Den flamske nattergalen ring til:

 
Alma
Ledig
 
Medium, Pendel, Englekort, Tarotkort, Synsk, Heks, Eksperthjelp, Spådame, Spåtelefon, Spåkone

Alma er spådame som kan hjelpe deg med å hjelpe deg selv. Hun kan spå deg om det du...

Bloggere
 
Annie
Ledig
 
Englekort, Pendel, Spåtjenester, Klarsynte, Klarsynt, Spådame, Synske, Synsk, Medium, Heks

Spåkonen Annie er dyktig på spådom, hun bruker tarotkort som gir deg tydelige svar....

 
Auriel
Ledig
 
Eksperthjelp, Healing, Heks, Klarsynte, Klarsynt, Medium, Spådame, Spåkone, Spåtjenester, Synsk

Med sine krystallklare og direkte svar er Auriel en spåkvinne og et medium som...

 
Briana
Ledig
 
Medium, Spåkone, Eksperthjelp, Spåtjenester, Spåtelefon, Spådame, Healing, Klarsynt, Klarsynte, Synsk

Briana er et medium som har kontakt med engler og formidler budskapene til deg. Hun...

 
 

Artikkelforslag til deg

Synske evner

Synske evner

1208 visninger

Klarsynthet og liknende synske evner kan omtales som en «sjette sans» utenom de fem vanlige.

 
Magic circle

Magic circle

1085 visninger

Kan man stole på magic circle og horoskopene deres?

 
Hvordan kan jeg utvikle mine mediale evner?

Hvordan kan jeg utvikle mine mediale evner?

4952 visninger

Uansett hvordan du gjør det for å utvikle dine mediale evner så er det en ting som er ekstremt viktig, du må våge å åpne deg for det du ikke ser. Du må stole på følelsene dine og tørre å kjenne på følelser som kan gjøre veldig vondt.

 
 
 
 

Prisen for å ringe vår teletorgtjeneste på 820 97 123 er 26 kr/min. Du betaler via telefonregningen

Få beskjed når vi tilbyr gratisminutter!
Feil mobilnummer
Feil e-postadresse
 

 Trykk her for å ringe nå!820 97 123 26 kr/min
Denne siden bruker cookies. Hvis du godtar dette, trykk på knappen. Les mer
Aksepterer