Klarsynte tilbyr eksperthjelp til politiet

Eksperthjelp er viktig. Men er det greit at klarsynte tilbyr eksperthjelp til politiet når de står fast?

Klarsynte tilbyr eksperthjelp til politiet
Klarsynte tilbyr eksperthjelp til politiet

Et tema som skaper en del uenighet er i hvilken grad politiet tar klarsynte til hjelp i vanskelige forsvinningssaker. Fra offisielt hold benektes det ofte kategorisk at klarsynte tilbyr eksperthjelp til politiet, men det kan være grunn til å tro at samarbeidet mellom politi og klarsynte er langt mere utbredt enn vi blir fortalt. Her i Norge har en håndfull forsvinningssaker fått mye oppmerksomhet i media de seneste tiårene. Når politiet går ut offentlig og ber publikum om tips får de bred respons, både fra personer som har hørt eller sett noe, og fra klarsynte som forteller at de kan se eller føle noe om hvor den savnede befinner seg.

Det er delte meninger om hvor nyttig det er med denne typen tips. En tidligere politioverbetjent uttalte i 2012 at han aldri hadde opplevd at synske hadde kommet med fornuftige innspill i forsvinningssaker, og han oppfordret klarsynte til å holde seg unna etterforskningen. Med dette utgangspunktet vil tips fra en klarsynt langt ifra defineres som eksperthjelp.

Det finnes argumenter som kan støtte opp om politioverbetjentens utspill om å ikke tillate at klarsynte tilbyr eksperthjelp til politiet. Ett av argumentene dreier seg om de pårørende. Når noen trer frem og hevder at de har informasjon om en savnet person vil det vekke håpet hos pårørende, og det vil bli desto tyngre for dem om det viser seg at det ikke var hold i påstanden.

Et annet argument er at det er vanskelig for etterforskere å ignorere informasjon, uansett hvem den kommer fra. Men i de fleste politidistrikter her i landet vil tips fra klarsynte følges opp på lik linje som andre tips, såfremt de er konkrete nok. Det vil si at selv om tipsene ikke akkurat blir betraktet som eksperthjelp blir de heller ikke ignorert eller forkastet uten nærmere ettersyn. 

På åttitallet samarbeidet en profilert synsk kvinne, Anna Elisabeth Westerlund, med politiet i Bergen om en rekke saker. Selv om flere av sakene er godt dokumentert er det et sprik i hvordan selve samarbeidet blir definert. Westerlund selv beskrev det som et helt konkret samarbeid mellom politiet og henne selv, der hun fungerte som eksperthjelp, men dette avvises av politiet. I de aller fleste tilfellene var det etter forespørsel fra de pårørende at politiet kontaktet Westerlund, når de sto uten spor i en forsvinningssak.

Slik kan de omgå definisjonen av et offisielt samarbeid, selv om resten av samspillet ikke var påvirket av hvem som hadde initiert kontakten: I møter eller seanser følte og så Westerlund detaljer i for eksempel terreng der den savnete befant seg, men hun var avhengig av lokalkjennskap fra politi og pårørende for å konkretisere synene.

Gjennomgående er det slik i de fleste land at politiet benekter at de samarbeider med synske, men hardnakkete teorier vil ha det til at hos visse instanser, for eksempel FBI i USA, er det et utstrakt og systematisk samarbeid som har foregått i mange år men som stadig blir dysset ned. Nå ligger det i tiden at flere og flere er åpne for å godta synske evner som noe naturlig og konkret, så kanskje vil det etter hvert komme frem i lyset hvis slikt samarbeid (hvor klarsynte tilbyr eksperthjelp til politiet) eksisterer.

Når alt kommer til alt: Eksperthjelp er noe man ber om når man selv står fast, og det skjer selv den beste!

 
 

Velkommen til å ringe våre klarsynte for å få svar på dine spørsmål

 
Eliza
Ring senere
 

Eliza er en spådame som bruker tarot og budskap fra engler når hun skal gi deg svar og...

 
Zandra
Ping meg
 

Zandra er en dyktig spåkvinne som benytter seg av sine synske evner for å hjelpe deg...

 
Varja
Ping meg
 

Leter du etter en erfaren og positiv spådame? Et medmenneske og en person som setter...

 
Simon
Ping meg
 

Simon er en kjærlig, ærlig og veldig levende spåmann som gir deg budskap fra englene...

 
 

Spennende artikler

Sjaman

Sjaman

Har du lurt på hva en sjaman egentlig er og hva en sjaman gjør? Her skal vi ta et lite dypdykk i sjamanens...
 
Spå24

Spå24

Spå24 syns jeg er en god forkortelse, det betyr jo rett og slett at du kan spå deg hele døgnet,...
 
Spåtelefon

Spåtelefon

Når man ringer en spåtelefon, hva får man ut av det? Hvordan vet man hvilken spåtelefon som er verdt å...
 
Jeg er synsk

Jeg er synsk

I min slekt har mange kunne si det samme: "Jeg er synsk". Og det er for meg helt naturlig at jeg er synsk
 
 
 
Få beskjed når vi tilbyr gratisminutter!
Feil mobilnummer
Feil e-postadresse
 Trykk her for å ringe nå!820 97 123 29,90 kr/min
Denne siden bruker cookies. Hvis du godtar dette, trykk på knappen. Les mer
Aksepterer