Sjaman

Har du lurt på hva en sjaman egentlig er og hva en sjaman gjør? Her skal vi ta et lite dypdykk i sjamanens verden

Sjaman
Sjaman

I Peru finner du det eksotiske Amazonas. Men eventyrere som reiser dit har som regel også hørt om alle sjamanene som lever der. Mange reisende kommer for å delta i en såkalt ayahuasca-sesjon med en sjaman. 

Med ukontrollerbare oppkast som alltid er en del av prosedyren, er bøttene en nødvendig forholdsregel. 
Spying og ville hallusinasjoner er de klare for.

En sjaman benytter seg av Ayahuasca, også kjent som "yage", er en tankeendrende blanding laget av to Amazonas-planter: Banisteriopsis caapi-vintreet og bladene til chacruna-planten. De tar disse som en del av en ritualistisk seremoni, vanligvis i Amazonas-jungelen, guidet av en sjaman som synger tradisjonelle sanger kalt icaros.

Tidligere har mange vestlige mennesker strømmet til ayahuasca-sentre i jungelen ettersom det er rapportert å ha gunstige effekter på tilstander som depresjon og angst, i tillegg til å hjelpe folk til å slutte med alvorlig avhengighet.

Sjamanenes historie går hundrevis av år tilbake, og deres forfedres kunnskap er en kombinasjon av arv og eksperimentering. De er av de viktigste figurene i Amazonas kulturer.

En sjaman er en innfødt lege som har eldgammel kunnskap og lager eliksirer for å kurere mennesker fra ulike sykdommer. Historien til disse typiske karakterene i jungelen er bred og mystisk. De er kloke mennesker, menn og kvinner, som er i kontakt med koblingen mellom dem, åndene og naturen. Det er til disse sjamanene de innfødte i samfunnet i stor grad skylder sin overlevelse.

Å være sjaman er ikke en rolle som velges av individet: For peruanere er det Gud som gir gaven til healing til de rette menneskene; en spesiell kapasitet som manifesterer seg gjennom plantenes ånd.

Sjamanens rolle er avgjørende for samfunnet deres. Det er de som beskytter og veileder menneskene som bor i landsbyene deres. De er vesener med et høyere nivå av bevissthet som, fra egen erfaring, har lært å koble seg til naturens ånder. 

Det er denne forbindelsen, som vanligvis overføres fra generasjon til generasjon, som gjør at de kan helbrede og få tilgang til den dypeste delen av menneskene som kommer til dem for å frigjøre seg fra plagene deres.

Sjamanene lærer ikke å være sjaman, sjamanen ER rett og slett.

De guider sitt folk gjennom sin egen erfaring. For å gjøre dette må man være villig til å forplikte seg og demonstrere motstand. Det første trinnet er som regel å gå inn i isolasjoner i jungelen, hvor man vil følge en streng diett basert på fiske og sanking. Sjamanen må oppleve og leve – og for dette trenger de helse, frihet og ro. Tre elementer som han oppnår i løpet av sin periode med isolasjon i jungelen og kontakt med naturen.

Sjamanen er en kanal for å få kontakt med plantenes ånder. Ved å bruke planter som liana ayahuasca, avgifter sjamanen sin pasient og får tilgang til sin mest ubevisste del.

Å delta i en av sjamanens helbredende ritualer innebærer å la ham få tilgang til det som ikke er på overflaten, men heller det som er en del av vår underbevissthet. 

Derfra vil sjamanen ha muligheten til å følge oss mot større selverkjennelse; å bli mer bevisst på behovene til kroppen vår vil være det første skrittet til helbredelse.

Dette er noe av funksjonen til en sjaman, denne guiden. Sjamanen vil frigjøre oss fra plager og gå mot en tilstand av større helse og velvære —koble oss til alt som er hellig og vidunderlig, som finnes i naturens krefter.

 
 

 
Liza
LEDIG
 

Liza er her på spåtelefonen for deg. Hun er synsk og tilbyr deg eksperthjelp av...

 
Annie
LEDIG
 

Spåkonen Annie er dyktig på spådom, hun bruker tarotkort som gir deg tydelige svar....

 
Angelina
LEDIG
 

Angelina er en spådame som er spesialisert innen kjærlighet på spåtelefonen. La henne...

 
Katherine
LEDIG
 

Katherine er et medium som er veldig omsorgsfullt. Hun vil det beste for alle. Ringer...

 

Spennende artikler

Spå24

Spå24

Spå24 syns jeg er en god forkortelse, det betyr jo rett og slett at du kan spå deg hele døgnet,...
 
Spåtelefon

Spåtelefon

Når man ringer en spåtelefon, hva får man ut av det? Hvordan vet man hvilken spåtelefon som er verdt å...
 
Jeg er synsk

Jeg er synsk

I min slekt har mange kunne si det samme: "Jeg er synsk". Og det er for meg helt naturlig at jeg er synsk
 
Synske personer

Synske personer

Mange mennesker har evner som gjør at vi kan si de er synske personer. Hva er det som skiller synske personer fra...
 
 
 
 820 97 123 29,90 kr/min

Ved å bruke denne nettsiden samtykker du til bruken av cookies. Informasjon som samles inn av cookies kan inkludere hvor ofte du besøker nettsiden og fra hvilket land du surfer. Les mer