Sjaman

Har du noen gang lurt på hva en sjaman egentlig er og hva han gjør? Peru er kjent for sine sjamaner og her skal vi ta et lite dypdykk i sjamanens verden

Sjaman
Sjaman

I Peru finner du det eksotiske Amazonas. Men eventyrere som reiser dit har som regel også hørt om alle sjamanene som lever der. Mange reisende kommer for å delta i en såkalt ayahuasca-sesjon. 

Med ukontrollerbare oppkast som alltid er en del av prosedyren, er bøttene en nødvendig forholdsregel. 
Spying og ville hallusinasjoner er de klare for.

Sjamanen benytter seg av Ayahuasca, også kjent som "yage", er en tankeendrende blanding laget av to Amazonas-planter: Banisteriopsis caapi-vintreet og bladene til chacruna-planten. De tar disse som en del av en ritualistisk seremoni, vanligvis i Amazonas-jungelen, guidet av en sjaman som synger tradisjonelle sanger kalt icaros.

Tidligere har mange vestlige mennesker strømmet til ayahuasca-sentre i jungelen ettersom det er rapportert å ha gunstige effekter på tilstander som depresjon og angst, i tillegg til å hjelpe folk til å slutte med alvorlig avhengighet.

Sjamanenes historie går hundrevis av år tilbake, og deres forfedres kunnskap er en kombinasjon av arv og eksperimentering. De er av de viktigste figurene i Amazonas kulturer.

Sjamaner er innfødte leger som har eldgammel kunnskap og lager eliksirer for å kurere mennesker fra ulike sykdommer. Historien til disse typiske karakterene i jungelen er bred og mystisk. De er kloke mennesker, menn og kvinner, som er i kontakt med koblingen mellom dem, åndene og naturen. Det er til disse sjamanene de innfødte i samfunnet i stor grad skylder sin overlevelse.

Å være sjaman er ikke en rolle som velges av individet: For peruanere er det Gud som gir gaven til healing til de rette menneskene; en spesiell kapasitet som manifesterer seg gjennom plantenes ånd.

Sjamanens rolle er avgjørende for samfunnet deres. Det er de som beskytter og veileder menneskene som bor i landsbyene deres. De er vesener med et høyere nivå av bevissthet som, fra egen erfaring, har lært å koble seg til naturens ånder. Det er denne forbindelsen, som vanligvis overføres fra generasjon til generasjon, som gjør at de kan helbrede og få tilgang til den dypeste delen av menneskene som kommer til dem for å frigjøre seg fra plagene deres.

Sjamanene lærer ikke å være sjaman, sjamanen ER rett og slett.

De guider sitt folk gjennom sin egen erfaring. For å gjøre dette må man være villig til å forplikte seg og demonstrere motstand. Det første trinnet er som regel å gå inn i isolasjoner i jungelen, hvor man vil følge en streng diett basert på fiske og sanking. Sjamanen må oppleve og leve – og for dette trenger de helse, frihet og ro. Tre elementer som han oppnår i løpet av sin periode med isolasjon i jungelen og kontakt med naturen.

Sjamanen er en kanal for å få kontakt med plantenes ånder. Ved å bruke planter som liana ayahuasca, avgifter sjamanen sin pasient og får tilgang til sin mest ubevisste del.

Å delta i en av sjamanens helbredende ritualer innebærer å la ham få tilgang til det som ikke er på overflaten, men heller det som er en del av vår underbevissthet. 

Derfra vil sjamanen ha muligheten til å følge oss mot større selverkjennelse; å bli mer bevisst på behovene til kroppen vår vil være det første skrittet til helbredelse.

Dette er noe av funksjonen til denne guiden. Sjamanen vil frigjøre oss fra plager og gå mot en tilstand av større helse og velvære —koble oss til alt som er hellig og vidunderlig, som finnes i naturens krefter.

 

Hvis du vil snakke om "Sjaman" kan du ringe en av oss:

Bloggere
 
Britt
Ledig
 
Spådame, Spåtelefon, Klarsynt, Englekort, Eksperthjelp, Klarsynte, Medium, Spåtjenester, Spåkone, Synske

Britt er en kvinne med lang erfaring innen det mediale og hun bruker alle sine verktøy...

 
Lotta
Ledig
 
Spådame, Klarsynt, Healing, Eksperthjelp, Spåtjenester, Spåkone, Spåtelefon, Medium, Klarsynte, Drømmetydning

Lotta er synsk og bruker sin sterke intuisjon, klarsyn og formidler informasjon fra...

 
Hannele
Ping meg
 
Healing, Eksperthjelp, Spådame, Heks, Synsk, Spåtjenester, Spåkone, Spåtelefon, Tarotkort, Medium

Ring Hannele, hun kan hjelpe deg med veiledning og kanalisering når du har spørsmål....

 
Liza
Ping meg
 
Pendel, Synsk, Medium, Healing, Synske, Spådame, Eksperthjelp, Spåtelefon, Spåkone, Spåtjenester

Liza er her på spåtelefonen for deg. Hun er synsk og tilbyr deg eksperthjelp av...

 
 

Artikkelforslag til deg

Klarsynt healer

Klarsynt healer

2806 visninger

Ved å søke en klarsynt healer vil en få hjelp til å bedre energiflyten i kroppen.

 
Kroppens chakraer er verktøy

Kroppens chakraer er verktøy

3671 visninger

Vi vet allerede om de syv store chakraene våre: kronechakra, pineal- eller tredje øyechakra, halschakra, hjertechakra, solarchakra, navle- eller harachakra, og rotchakra. 

 
Slik eliminerer du blokkeringer og samler spredt energi

Slik eliminerer du blokkeringer og samler spredt energi

13089 visninger

Hver og en av oss vil være enkle bytter for distraksjoner og stress i den materielle verden. Enten det er en livsendrende hendelse, arbeid eller familieforhold.

 
 
 
 
Få beskjed når vi tilbyr gratisminutter!
Feil mobilnummer
Feil e-postadresse
 Trykk her for å ringe nå!820 97 123 29,90 kr/min
Denne siden bruker cookies. Hvis du godtar dette, trykk på knappen. Les mer
Aksepterer