Sjaman

Har du lurt på hva en sjaman egentlig er og hva en sjaman gjør? Her skal vi ta et lite dypdykk i sjamanens verden

Sjaman
Sjaman

I Peru finner du det eksotiske Amazonas. Men eventyrere som reiser dit har som regel også hørt om alle sjamanene som lever der. Mange reisende kommer for å delta i en såkalt ayahuasca-sesjon med en sjaman. 

Med ukontrollerbare oppkast som alltid er en del av prosedyren, er bøttene en nødvendig forholdsregel. 
Spying og ville hallusinasjoner er de klare for.

En sjaman benytter seg av Ayahuasca, også kjent som "yage", er en tankeendrende blanding laget av to Amazonas-planter: Banisteriopsis caapi-vintreet og bladene til chacruna-planten. De tar disse som en del av en ritualistisk seremoni, vanligvis i Amazonas-jungelen, guidet av en sjaman som synger tradisjonelle sanger kalt icaros.

Tidligere har mange vestlige mennesker strømmet til ayahuasca-sentre i jungelen ettersom det er rapportert å ha gunstige effekter på tilstander som depresjon og angst, i tillegg til å hjelpe folk til å slutte med alvorlig avhengighet.

Sjamanenes historie går hundrevis av år tilbake, og deres forfedres kunnskap er en kombinasjon av arv og eksperimentering. De er av de viktigste figurene i Amazonas kulturer.

En sjaman er en innfødt lege som har eldgammel kunnskap og lager eliksirer for å kurere mennesker fra ulike sykdommer. Historien til disse typiske karakterene i jungelen er bred og mystisk. De er kloke mennesker, menn og kvinner, som er i kontakt med koblingen mellom dem, åndene og naturen. Det er til disse sjamanene de innfødte i samfunnet i stor grad skylder sin overlevelse.

Å være sjaman er ikke en rolle som velges av individet: For peruanere er det Gud som gir gaven til healing til de rette menneskene; en spesiell kapasitet som manifesterer seg gjennom plantenes ånd.

Sjamanens rolle er avgjørende for samfunnet deres. Det er de som beskytter og veileder menneskene som bor i landsbyene deres. De er vesener med et høyere nivå av bevissthet som, fra egen erfaring, har lært å koble seg til naturens ånder. 

Det er denne forbindelsen, som vanligvis overføres fra generasjon til generasjon, som gjør at de kan helbrede og få tilgang til den dypeste delen av menneskene som kommer til dem for å frigjøre seg fra plagene deres.

Sjamanene lærer ikke å være sjaman, sjamanen ER rett og slett.

De guider sitt folk gjennom sin egen erfaring. For å gjøre dette må man være villig til å forplikte seg og demonstrere motstand. Det første trinnet er som regel å gå inn i isolasjoner i jungelen, hvor man vil følge en streng diett basert på fiske og sanking. Sjamanen må oppleve og leve – og for dette trenger de helse, frihet og ro. Tre elementer som han oppnår i løpet av sin periode med isolasjon i jungelen og kontakt med naturen.

Sjamanen er en kanal for å få kontakt med plantenes ånder. Ved å bruke planter som liana ayahuasca, avgifter sjamanen sin pasient og får tilgang til sin mest ubevisste del.

Å delta i en av sjamanens helbredende ritualer innebærer å la ham få tilgang til det som ikke er på overflaten, men heller det som er en del av vår underbevissthet. 

Derfra vil sjamanen ha muligheten til å følge oss mot større selverkjennelse; å bli mer bevisst på behovene til kroppen vår vil være det første skrittet til helbredelse.

Dette er noe av funksjonen til en sjaman, denne guiden. Sjamanen vil frigjøre oss fra plager og gå mot en tilstand av større helse og velvære —koble oss til alt som er hellig og vidunderlig, som finnes i naturens krefter.

 
 

Velkommen til å ringe våre klarsynte for å få svar på dine spørsmål

 
Viktoria
Ledig
 

Viktoria er en positiv og sterk spådame som har lang erfaring med å spå. Hennes...

 
Penny
Ledig
 

Penny har lang erfaring med å gi medialveiledning innen kjærlighet, arbeid, utdanning...

 
Helene
Ledig
 

Helene er svært intuitiv, healer og astrolog. Hun bruker sine evner til å hjelpe deg...

 
Eila
Ledig
 

Eila har arvet evner fra bestefaren og også fra morens side. Hennes gave er synskhet....

 
 

Lesbare artikler

Sjaman

Sjaman

595 visninger

Har du lurt på hva en sjaman egentlig er og hva en sjaman gjør? Her skal vi ta et lite dypdykk i sjamanens verden

 
Spå24

Spå24

1190 visninger

Spå24 syns jeg er en god forkortelse, det betyr jo rett og slett at du kan spå deg hele døgnet, spå24

 
Spåtelefon

Spåtelefon

1707 visninger

Når man ringer en spåtelefon, hva får man ut av det? Hvordan vet man hvilken spåtelefon som er verdt å ringe?

 
 
 
Få beskjed når vi tilbyr gratisminutter!
Feil mobilnummer
Feil e-postadresse
 Trykk her for å ringe nå!820 97 123 29,90 kr/min
Denne siden bruker cookies. Hvis du godtar dette, trykk på knappen. Les mer
Aksepterer