Englekort

Lyst til å bli spådd med kort, men synes tarot føles for okkult? Prøv englekort. En liten introduksjon til englekort 

Englekort
Englekort

Når man kontakter en synsk person eller en såkalt spådame (eller spåmann) er det flere metoder de kan bruke for å se fremtiden din. Noen bruker klarsyn eller intuisjonen sin; da er det bare deg og dem, og de "ser" hva som skjer eller har skjedd eller vil skje i livet ditt og rundt deg. Men mange av dem bruker verktøy i tillegg til evnene sine. Disse verktøyene kan være for eksempel krystaller, eller en pendel, eller runesteiner, eller tarotkort og spillkort - eller englekort. Det er englekort vi skal snakke om i dag.

Englekort er vakkert utformete kort, med - som navnet tilsier - motiver av engler. Engler er sendebud fra Gud, og det er også det som er tanken bak englekort. Man trekker et kort, eller legger ut for eksempel tre kort, og så tolker man budskapet ut ifra hvilke engler man får. I de fleste englekortstokker er det de navngitte englene vi kjenner fra Bibelen som er avbildet, med de kjennetegnene som er beskrevet der (som Mikaels flammende sverd), i tillegg til et utvalg andre engler med andre egenskaper.

Det er oftest rundt 45 kort i en kortstokk, alle med ulike engler og ulik betydning. Selv om det bare er tre erkeengler som er navngitt i Bibelen er det i følge jødedommen syv navngitte erkeengler som er ledere for Guds engleskarer. De syv er Uriel, Mikael, Rafael, Gabriel, Sariel, Raguel og Metatron. Alle englene er tillagt egenskaper og ansvarsområder, og det er disse man legger til grunn når man tolker kortene.

Når man kjøper en stokk med englekort, følger det med en instruksjonsbok der man finner beskrivelser av hvordan kortene kan legges eller trekkes, samt en beskrivelse av hvert enkelt kort. Med øvelse kan du lære deg å bruke kunnskap og intuisjon for å tolke kortene på riktig måte. En lesning hos en klarsynt vil kanskje gi deg andre svar enn du selv ville ha tenkt deg frem til med de samme kortene; det vil alltid være utslag av vedkommendes intuisjon sammenholdt med situasjonen og sinnsstemningen du befinner deg i under lesningen. Det gjelder å stole på den klarsyntes evner og erfaring, kanskje spesielt når svaret som kommer frem ikke er det du ønsket deg eller hadde sett for deg.

Noen englekortstokker er utformet for å gi enkle, umiddelbare svar, ved at de i tillegg til det vakre englemotivet også har et skriftlig budskap eller visdomsord. Disse kortene er det best å meditere over i stillhet; fokuser på utfordringen du har for øyeblikket og formuler den om mulig til et spørsmål før du trekker kortet. Ofte vil budskapet på kortet gjøre at du ser saken i et nytt lys eller en ny vinkel.

Hvis du har sett på de ulike kortstokkene som finnes i handelen, kan det hende at du er litt forvirret med hensyn til om en englekortstokk og en orakelkortstokk er det samme eller to forskjellige ting. Det er ikke enkelt å trekke et skarpt skille mellom englekort og orakelkort. Ofte er ulike helgener eller kjente orakeler fra historien tatt med blant englene i stokken, og de brukes på samme måte. Men om det er engler du ønsker vil det uansett være best å stole på intuisjonen når du skal velge deg en stokk, og til syvende og sist velger vi helst ut ifra hvilken kortstokk vi synes er vakrest.

Lykke til med spådommene!

 
 

 
Angelina
LEDIG
 

Angelina er en spådame som er spesialisert innen kjærlighet på spåtelefonen. La henne...

 
Christina
LEDIG
 

Christina ble født med veldig sterke klarsynte evner. Hun jobber både med tema som...

 
Katherine
LEDIG
 

Katherine er et medium som er veldig omsorgsfullt. Hun vil det beste for alle. Ringer...

 
Dina
LEDIG
 

Dina er en kjærlig og intuitiv jordengel som elsker å formidle guddommelige budskap...

 

Tankevekkende artikler

Krystallkulen

Krystallkulen

Har krystallkulen fortsatt en relevans i dag? Fungerer krystaller egentlig? Og hvordan skal man bruke de?
 
Fjernhealer

Fjernhealer

Hva vil det egentlig si å være en fjernhealer? La oss ta et litt dypere dykk og se hvordan dette fungerer
 
Esterella spåtjenester

Esterella spåtjenester

Hva ligger i navnet Esterella spåtjenester har valgt å benytte seg av? Og hvilke mysterier skjuler seg i...
 
Sjaman

Sjaman

Har du lurt på hva en sjaman egentlig er og hva en sjaman gjør? Her skal vi ta et lite dypdykk i sjamanens...
 
 
 
 
820 97 123

Ved å bruke denne nettsiden samtykker du til bruken av cookies. Informasjon som samles inn av cookies kan inkludere hvor ofte du besøker nettsiden og fra hvilket land du surfer. Les mer

_