Fjernhealer

Hva vil det egentlig si å være en fjernhealer? La oss ta et litt dypere dykk og se hvordan dette fungerer

Fjernhealer
Fjernhealer

Når man hører ordet fjernhealer tenker mange på noen som utfører mystiske og esoteriske handlinger. Noen som kanskje uttaler gåtefulle formuleringer og gjør merkelige bevegelser. Eller kanskje man tenker på Jesus i Bibelen som fikk lamme til å gå og blinde til å se? Eller høylytte predikanter som helbreder via Den Hellige Ånd? Men, healing er ikke så underlig og fremmed som mange skal ha det til. Tvert imot er healing helt naturlig og er en nødvendig prosess som kontinuerlig pågår både i kroppen vår og i alt liv som eksisterer. Det er rett og slett ytterst nødvendig for alle arters evne til overlevelse.

Pågår hele tiden

Kroppen utfører hele tiden healing på cellenivå. Dette vet vi uten at vi stiller videre spørsmål ved det. Vi anser det som helt naturlig og legitimt. «Tiden leger alle sår» sier vi og trøster oss med dette. Men hvordan fungerer det da, når man aktivt helbreder? Eller når man, som en fjernhealer, helbreder uten å være på samme geografisk sted engang? Til alle tider og i de fleste kulturer i verden over, har ulike typer healing vært benyttet. Og de ulike healere vil muligens gi ulike svar på hvordan dette foregår, men noe som de fleste vil ha til felles er at de nevner energi. Kan vi få en liten forklaring, er du snill?

Energi kan aldri oppstå eller forsvinne

Energi er et universelt begrep vi bruker mye i hverdagen. Selv om uttrykket brukes løst og ganske ofte, har energi en spesifikk fysisk betydning. Alt som eksisterer, er energi og energi kan eksistere i mange former. Energi kan aldri oppstå eller forsvinne. Det kan kun gå over i andre former og overføres mellom ulike gjenstander. Det høres kanskje rart ut, men slik lyder termodynamikkens første lov eller loven om energibevaring. Et nærliggende eksempel å nevne her er energien i eksempelvis en grønnsak. Vi spiser grønnsaken og denne energien blir overført til vår evne til bevegelse samt å produsere varme.

Energien inni oss

La oss se litt på kroppen vår da. Er vi også energi? Vel, kroppen vår består av atomkjerner med atompartikler som svirrer rundt. Massen (atomkjernen og partiklene) er altså bitte, bitte lite og utgjør kun én prosent og resten er «tadaaa»: energi. Vi kan dermed med sikkerhet og støtte av vitenskap si, at du som sitter og leser denne artikkelen er altså én prosent masse og 99 % energi. Mennesker som arbeider med ulike former for healing har som utgangspunkt at vi kan jobbe med denne energien i oss for å finne balanse og helbredelse. Denne praksisen kan innebære fysisk berøring av kroppen eller å arbeide ikke-fysisk med kroppens energi, altså fjernhealing.

Hageslangen

De fleste healere har som utgangspunkt at det ikke er de selv som forårsaker (eller er kilden til) helbredelse. Mange beskriver det som at på samme måte som hageslangen er en kanal for vannet, er de en kanal for den helbredende energien. Reiki er en japansk healing-teknikk som har dette trossystemet at utøveren av healing fungerer som en slik kanal. «Rei» betyr åndelig styring mens «ki» betyr livskraftenergi. Sammensatt blir dette «åndelig styrt livskraftenergi». De stimulerer energiflyten i kroppen for å fremme helbredelse. Fra India har vi Chakra-healing. Ifølge denne tradisjonen har kroppen vår ulike chakra, og målet er å få disse i balanse. Når de er i full balanse, kjenner vi på optimal helse og velvære.

Velvære

Det er altså flere typer healing og det er flere måter å gjøre det på. Vi har eksempler på bruk av krystaller, pust, meditasjon og lyd med flere. Fungerer det virkelig da? Mange tilbakemeldinger viser at mennesker har opplevd reduksjon av smerter og angst, forbedret søvnkvalitet og økt følelse av velvære. Noen har beskrevet det som at det var som å våkne fra en forfriskende lur med en følelse av fred og ro og klarere tanker. Det er fortsatt mye mer forskning som trengs på dette feltet, men mye av det virker lovende. Undertegnede er i hvert fall fascinert og fristet til å prøve. Selv om man aldri må erstatte det med medisinsk behandling, er energihealing et flott tillegg i verktøyskassen for egen velvære. 

 
 

 
Loke
LEDIG
 

Presentasjon kommer snart

 
Clair
LEDIG
 

Clair har jevnlig kontakt med åndeverden, hun har bred erfaring. Hun er synsk og vil...

 
Amanda
LEDIG
 

Amanda har 15 års erfaring fra spålinjer og er et åpent, direkte og ærlig medium som...

 
Rebecca
LEDIG
 

Rebecca er synsk med sterk intuisjon. Hun har lang erfaring og en enorm kunnskap om...

 

Tankevekkende artikler

Spåmann

Spåmann

Som en moderne spåmann, ønsker jeg å være en guide som inviterer på astralske reiser
 
Synske damer

Synske damer

Synske damer fortsetter å utforske kraften av ren intuisjon, og utfordrer samfunnets gamle tankemønstre
 
Klarsynte Oslo

Klarsynte Oslo

Utforskningen av klarsynte i Oslo kan være et eventyr i seg selv. Kanskje finner du den innsikten du søker, eller...
 
Beste spådame i Norge

Beste spådame i Norge

Hvem er den beste spådame i Norge? Les legenden om den unge kvinnen som ble kjent over hele landet for sine unike...
 
 
 
 
21 49 20 60

Ved å bruke denne nettsiden samtykker du til bruken av cookies. Informasjon som samles inn av cookies kan inkludere hvor ofte du besøker nettsiden og fra hvilket land du surfer. Les mer