Krystallkulen

Har krystallkulen fortsatt en relevans i dag? Fungerer krystaller egentlig? Og hvordan skal man bruke de?

Krystallkulen
Krystallkulen

De fleste har kjennskap til krystallkulen slik den blir fremstilt i populærkulturen i forbindelse med spådom, mystisisme og overnaturlige handlinger. Man kan se for seg et gammeldags tivoli en fredagskveld. Folk har begynt å gå hjem, og man vandrer forbi boder med ulike spill og salgsvarer. Lukt av sukkerspinn og popcorn henger i luften. Da ser man, litt lenger inn, et lite telt hvor dempet lys blafrer innenfra. Det er der man finner henne. Den gamle spåkona, med fargerikt skjørt og tørkle på hodet. Merkelige og gamle artefakter henger rundt omkring inni teltet. Et rynkete, gammelt ansikt smiler til deg med et glimt i de lynende intelligente øynene. «Jeg har ventet på deg.» sier hun i det hun setter seg ned.

Fiksjon?

Vel, denne historien kunne blitt både underholdende og spennende. Men det er dessverre ikke helt i tråd med hvordan man gjerne arbeider med krystallkulen. Mennesker som arbeider med krystaller har som utgangspunkt at ulike krystaller har unike egenskaper som kan gagne både sinn, kropp og sjel. Dette er ikke noe nytt, vi finner dette langt tilbake i eldgamle kulturer, blant annet i Egypt, Hellas og gamle Kina. Bruksområdene har vært mange. For å fremme flyt av god energi, for å kvitte kropp og sinn for negativ energi, for å gagne søvn, manifestere ønsker eller som i Reiki hvor man legger det til som et ekstra helbredende element.

Transformasjonsreise

I tusenvis av år har krystaller blitt satt pris på og fremhevet for sine naturlige helbredende egenskaper og mystiske forbindelser. De har blitt nevnt i alle slags åndelige tekster verden over. Og både kristne, mystikere, sjamaner og wicca-kulturen har jobbet mye med krystaller. De har helt klart noe magnetisk og kraftig i seg. Mange mener at den viktigste oppgaven til krystaller er å støtte opp om transformasjon. Transformasjon i alle mulig former. Men hva gjør krystallene i stand til å muliggjøre denne transformasjonen? Krystallene har nemlig selv gått igjennom en voldsom transformasjonsreise.

Naturens skatter

Før krystaller ble hva de er i dag, eksisterte de som faste stoffer, væsker og gasser dypt inne i vår Moder Jord. På grunn av enorm varme og et formidabelt trykk kunne de ikke lenger eksistere i den tilstanden. Så naturlovene tar over, som de alltid gjør, og de forvandler seg til krystallstrukturer. Man kan si at krystallene selv er den fysiske legemliggjørelsen av transformasjon. En fantastisk gave som vi menneskene kan finne ulike steder i naturen, som små og store skatter. En energi som vi uanstrengt kan holde i hånden og koble oss til. Kanskje ikke så rart at begeistringen er stor for så mange.

Utveksle energi 

Sonali Saujani, en kjent krystallmester og reiki-healer, beskriver hvordan hun drar nytte av krystaller i sitt arbeid. Krystallene er bygd opp av ulike elementer eller forbindelser, som kroppen vår reagerer på, på forskjellige måter. De er mineraler som holder energi, og siden vi mennesker består av energi, kan vi utveksle energi med krystallen når vi arbeider med den. Mens til eksempel klar kvarts benyttes for hele det energiske systemet, benyttes ofte Jaspis mot stress. Obsidian benyttes til å behandle følelser og opplevelser og skal hjelpe med å gi slipp, mens ametyst brukes for å rense samt forsterke viljestyrken.

Har formen noe å si?

Men også selve formen på krystallene har sin egen funksjon, hvilket bringer oss tilbake til vårt utgangspunkt som var selve krystallkulen. Mens den kubeformede skal virke jordende og stabiliserende, skal en «friformet» krystall ha høyere vibrasjoner. Kuleformen avgir energi i alle retninger, mens en pyramideformet skal styrke manifesteringer. Det er mye å sette seg inn i når man begynner med krystall healing. Alt fra hvordan man bruker de, renser de, lader de og mediterer med de. Krystaller er ikke bare dekorative, men de er både spennende og interessante. Har du blitt inspirert til å starte din egen lille krystallkolleksjon?

 
 

 
Ingrid
LEDIG
 

Ingrid er et sertifisert medium. Hun formidler meldinger fra dine kjære fra den andre...

 
Angelina
LEDIG
 

Angelina er en spådame som er spesialisert innen kjærlighet på spåtelefonen. La henne...

 
Amanda
LEDIG
 

Amanda har 15 års erfaring fra spålinjer og er et åpent, direkte og ærlig medium som...

 
Katherine
LEDIG
 

Katherine er et medium som er veldig omsorgsfullt. Hun vil det beste for alle. Ringer...

 

Tankevekkende artikler

Minkrystallkule

Minkrystallkule

Hva vet du egentlig om krystallkulens historie? Minkrystallkule har kanskje en mer interessant bakgrunn enn du tror
 
Spådamer

Spådamer

Ulike spådamer har ulike teknikker når de gir lesninger. Hva er denne klarsynte sitt budskap til deg?
 
Klarsynte

Klarsynte

Som frilansjournalist bestemte jeg meg for å prøve å bli spådd av klarsynte. Det ble litt av en...
 
Fjernhealer

Fjernhealer

Hva vil det egentlig si å være en fjernhealer? La oss ta et litt dypere dykk og se hvordan dette fungerer
 
 
 
 
820 97 123

Ved å bruke denne nettsiden samtykker du til bruken av cookies. Informasjon som samles inn av cookies kan inkludere hvor ofte du besøker nettsiden og fra hvilket land du surfer. Les mer

_