Slik kontrollerer du dine negative tanker

Slik kontrollerer du dine negative tanker slik at de ikke tar overhånd, skaper angst eller unødvendig frykt

Slik kontrollerer du dine negative tanker
Slik kontrollerer du dine negative tanker

Siden våre bevisste og ubevisste tanker og tro har en innvirkning på vår evne til å manifestere alt vi ønsker i livet, er det viktig å holde dem positive. Slik kontrollerer du dine negative tanker: 

For å vite hvordan man skal hindre negative tanker, hjelper det å forstå hva som forårsaker dem i utgangspunktet. Negative tanker begynner med tvil. Tvilen kommer fra andres ubetenksomme og kanskje ondskapsfulle kommentarer, fordi de sårer deg og får deg til å føle deg verdiløs. Eller det kan være selvpåført.

Tidligere traumer som en person aldri har blitt helbredet fra, kan få en til å tro at fordi man har lidd tidligere, så er man dømt til å fortsette å lide. En person kan også begynne å føle seg positiv om en situasjon, men bli motløs når ting aldri ser ut til å bli bedre eller forandrer seg. 

Hva kan gjøres for å stoppe negative tanker

Slik kontrollerer du dine negative tanker: Kontroll av negative tanker handler om å trene sinnet for å stoppe dem automatisk. Så med andre ord, så snart de oppstår, blir de raskt fjernet. Dette kan gjøres ved å vurdere raskt hver tanke. Først identifiser hva tanken er og dens betydning.

Deretter bestemmer man om tanken er viktig og riktig eller ikke. For eksempel, i tilfeller av fare og utrygghet er det normalt å føle noen negative tanker og følelser, som paranoia og frykt. Da er det både viktig og riktig å føle på frykt slik at man kan handle deretter. Til eksempel dersom det begynner å brenne er det en viktig funksjon at adrenalinet øker og man gjør alt man kan for å slokke brannen. Stoppe faren. Men paranoia og frykt er ikke ekte når det gjelder å holde en tale eller prøve en ny hobby. Det siste trinnet i prosessen er å bestemme hva som må gjøres med tanken.

Dette er det viktigste skrittet. Dersom tanken får fortsette, kan det føre til stor følelsesmessig skade for en person. Så en negativ og ikke viktig tanke kan stoppes før den gjør noen skade. Hvis tanken har noe ekte i seg, så kan en ved hjelp av litt trening legge den unna i en boks i tankene og ta den frem senere og da bearbeide den. Det hjelper å fortelle deg selv at du vil komme tilbake til tanken senere og at akkurat nå ligger den trygt der den er. 

Forenkle prosessen

Det vil være mye lettere å håndtere negative tanker hvis tre-trinns teknikken praktiseres regelmessig gjennom meditasjon. Bare sett deg i et rolig rom i en komfortabel posisjon. Deretter praktiserer du teknikken ved å forhindre at noen vonde tanker prøver å komme gjennom. Prøv å fokusere på pusten din mens du gjør dette fordi det vil hjelpe deg med å gi deg noe annet å konsentrere deg om og du slipper å bare tenke på den negative tanken og følelsen.

En kan konkludere med at alle sliter med negative tanker. Men tankene kan ikke gjøre noen skade hvis de ikke får lov til å være i sinnet for lenge og vokse til store mørke tanker. Slik kontrollerer du dine negative tanker. Så følg denne enkle tre-trinns prosessen for raskt å slippe dem fri. På den måten kan du leve et lykkeligere og mer positivt liv. 

 
 

 
Thomas
LEDIG
 

Thomas har gjennom årene spesialisert seg på presise og raske svar. Med en dyp...

 
Angelina
LEDIG
 

Angelina er en spådame som er spesialisert innen kjærlighet på spåtelefonen. La henne...

 
Christina
LEDIG
 

Christina ble født med veldig sterke klarsynte evner. Hun jobber både med tema som...

 
Amanda
LEDIG
 

Amanda har 15 års erfaring fra spålinjer og er et åpent, direkte og ærlig medium som...

 

Tankevekkende artikler

Krystallkulen

Krystallkulen

Har krystallkulen fortsatt en relevans i dag? Fungerer krystaller egentlig? Og hvordan skal man bruke de?
 
Fjernhealer

Fjernhealer

Hva vil det egentlig si å være en fjernhealer? La oss ta et litt dypere dykk og se hvordan dette fungerer
 
Esterella spåtjenester

Esterella spåtjenester

Hva ligger i navnet Esterella spåtjenester har valgt å benytte seg av? Og hvilke mysterier skjuler seg i...
 
Sjaman

Sjaman

Har du lurt på hva en sjaman egentlig er og hva en sjaman gjør? Her skal vi ta et lite dypdykk i sjamanens...
 
 
 
 
820 97 123

Ved å bruke denne nettsiden samtykker du til bruken av cookies. Informasjon som samles inn av cookies kan inkludere hvor ofte du besøker nettsiden og fra hvilket land du surfer. Les mer

_